Een huis kopen in Spanje

In het buitenland

Zoekt u een solide investering met gegarandeerd rendement op een tropische locatie?

Is het uw droom om een huis te kopen in Spanje?

Of het nu gaat om een tweede verblijf, een vakantiehuis of een permanent woonadres. Onder de Spaanse zon is het altijd goed toeven met tapas, zon, zee, strand en een relaxt leven. De aankoopprocedure is net wat anders dan in Nederland en zo is er een aantal zaken waar u op moet letten. Mijn2ehuis.nl heeft goede partners in Spanje met wie we u samen kunnen begeleiden bij dit aankoopproces.
Op deze pagina vindt u ons uitgebreide aanbod aan woningen aan de Costa Blanca, Costa Calída en de Costa del Sol. Van appartementen tot vrijstaande villa's, van slimme investering tot vakantiepaleis: er zit vast iets voor u tussen! Zit uw droomhuis erbij of heeft u een vraag? Schroom dan niet om contact op te nemen. Ons team beantwoordt graag uw vragen, wij zijn hier om u te helpen!

Waarom een huis kopen in Spanje?

In tegenstelling tot Curaçao en Dubai is Spanje vlakbij en staat het toch bekend om het aantrekkelijke klimaat, ook in de winter.

Daarnaast kunt u er heerlijk eten en door het rustige tempo ook lekker natafelen met een wijntje. Tel daar de prachtige natuur en rijke cultuur bij op en u begrijpt waarom veel Nederlanders dit land als hun favoriete toevluchtsoord hebben gekozen om een huis in het buitenland te kopen. Door de populariteit van Spanje als vakantiebestemming, kunt u ook investeren in vastgoed en uw woning verhuren in de perioden dat u er zelf niet aanwezig bent. Spanje is en blijft een zeer gewilde bestemming voor vakantiegangers en pensionado's!
DE PERFECTE WONING

Ontdek ons aanbod op Spanje


In Spanje betaalt u onder andere onroerende zaakbelasting, vermogensbelasting en soms inkomstenbelasting. Over eventuele inkomsten uit huur betaalt u ook belasting waarbij u veel onkosten zoals onderhoud en andere gemaakte kosten kunt aftrekken. Als u een huis in Spanje koopt, zijn de kosten koper ongeveer 13.5%, maar hierbij zijn de meeste kosten inbegrepen (het grootste deel hiervan is BTW, 10%). Verder moet u een Spaanse bankrekening openen en een NIE-nummer aanvragen. Normaal gesproken doet u dit zelf bij de nationale politie of de Spaanse ambassade, maar bij ons regelt de advocaat dit voor u. Dit is slechts één voorbeeld van het feit dat onze lokale partners in Spanje de weg weten en u kunnen begeleiden bij alle juridische en fiscale zaken.

Als Nederlander kunt u in Spanje een hypotheek krijgen tot ongeveer 50-60% van de verkoopprijs, maar soms kan dit meer zijn. De rest moet u zelf met eigen geld inbrengen, bijvoorbeeld uit spaargeld of overwaarde op uw woning in Nederland. Er zijn, in tegenstelling tot vroeger, momenteel geen Nederlandse banken bekend die onroerend goed in het buitenland willen financieren. We brengen u graag in contact met de lokale Spaanse bank om de mogelijkheden van financiering van uw tweede huis te bespreken.

Dankzij ons netwerk, weten wij als geen ander hoe het kopen van een huis in Spanje werkt. We kunnen u moeiteloos in contact brengen met de juiste personen, zodat de koop snel afgerond wordt. Wel blijven we zelf altijd uw eerste aanspreekpunt. Indien u vragen heeft over de woningen die hier op deze pagina staan, kunt u contact met ons opnemen. Ook als u oog gevallen is op uw droomhuis natuurlijk. In dat geval kunnen wij onder bepaalde voorwaarden een oriëntatiereis voor u organiseren, zodat u de woning kunt zien en alvast een beetje kunt wennen aan het Spaanse leven. Vraag naar de voorwaarden.

Contact opnemen

× Hoe kan ik je helpen?