Een huis kopen in Noord-Cyprus

In het buitenland

Verken de betoverende charmes van Noord-Cyprus: jouw perfecte toevlucht wacht!

Slim investeren en een fantastische woonervaring beleven?

In Noord-Cyprus krijgt u hogere rendementen dan in vele andere landen onder belastingtechnisch gunstige voorwaarden. Noord-Cyprus, gelegen in de azuurblauwe Middellandse Zee, trekt je aan met zijn magische mix van eeuwenoude geschiedenis, zonovergoten stranden en fascinerende cultuur. Maak een reis naar een land waar de tijd lijkt stil te staan, maar waar elk moment vol mogelijkheden is. Stel je voor dat je door de geplaveide straten van Kyrenia wandelt, waar middeleeuwse kastelen uitkijken over smaragdgroene heuvels. Voel de warmte van de zon op je huid terwijl je ontspant op ongerepte stranden, met uitzicht op het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Laat je onderdompelen in de geschiedenis terwijl je oude ruïnes en archeologische vindplaatsen verkent, die verhalen vertellen van lang vervlogen beschavingen. Van de oude stad Salamis tot de Byzantijnse wonderen van Bellapais Abbey, elke stap onthult een nieuwe laag van het rijke erfgoed van Noord-Cyprus. Verwen je zintuigen met de levendige smaken van de Cypriotische keuken, waar prikkelende aroma's en verse ingrediënten samenkomen in een smaaksymfonie. Of je nu geniet van traditionele mezegerechten of van verse zeevruchten, elke maaltijd is een culinair genot. Voor avonturiers biedt Noord-Cyprus een speeltuin vol buitenactiviteiten, van wandelen in het ruige Kyrenia-gebergte tot duiken in de diepten van de Middellandse Zee. Of je nu van adrenaline houdt of de natuur verkent, hier vind je iets wat je passie voor ontdekkingen aanwakkert. Ontsnap aan het alledaagse en omarm het buitengewone in Noord-Cyprus. Met zijn tijdloze schoonheid, warme gastvrijheid en eindeloze ontdekkingsmogelijkheden is het niet zomaar een bestemming - het is een unieke ervaring.

Waarom kopen in Noord-Cyprus

Investeren in onroerend goed in Noord-Cyprus biedt een groot aantal voordelen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel lokale als internationale kopers.

Zo is er als eerste de betaalbaarheid. In vergelijking met veel andere bestemmingen aan de Middellandse Zee zijn de vastgoedprijzen in Noord-Cyprus momenteel nog relatief betaalbaar. Dankzij deze betaalbaarheid krijgen kopers meer waar voor hun investering, of ze nu op zoek zijn naar een vakantiehuis, een huurwoning of een permanente verblijfplaats. Let wel, ook hier hebben buitenlandse kopers het grote potentieel van waardestijging en hoge rendementen ontdekt, wat resulteert in stijgende prijzen, wees er dus snel bij en profiteer van de lage prijzen! Noord-Cyprus kent een gestage economische groei en ontwikkeling, wat zich vertaalt in een veelbelovend potentieel voor waardevermeerdering van onroerend goed. Naarmate de infrastructuur verbetert en het toerisme blijft bloeien, zal de waarde van onroerend goed naar verwachting blijven stijgen, wat heel fijn is voor investeerders: een solide rendement op hun investering. Dit rendement is niet alleen haalbaar uit de waardestijging maar zeer zeker ook uit de verhuur. Het rendement uit verhuur is op Noord-Cyprus ongekend hoog, een ROI van 8% is in de meeste gevallen zeker haalbaar en in vele gevallen zelfs nog hoger dan dat. Laat ons u informeren over de mogelijkheden. De aankoop van onroerend goed in Noord-Cyprus kan overigens ook vaak de weg vrijmaken voor een verblijfsvergunning of staatsburgerschap, afhankelijk van het investeringsbedrag. Dit opent mogelijkheden voor individuen en gezinnen om te wonen, werken en studeren in deze idyllische mediterrane bestemming. Ideaal voor digital nomads, heerlijk inloggen vanaf je balkon of het strand en aan de slag! De kwaliteit van leven is op Noord-Cyprus hoog dankzij de adembenemende natuurlijke schoonheid, het gunstige klimaat en de ontspannen levensstijl. Of u nu op zoek bent naar een rustig toevluchtsoord voor uw pensioen, een tweede huis voor vakanties of een plek om een gezin groot te brengen, Noord-Cyprus biedt een veilige en gastvrije omgeving met toegang tot uitstekende gezondheidszorg, onderwijs en recreatieve voorzieningen.

DE PERFECTE WONING

Ontdek ons aanbod in Noord-Cyprus

Noord-Cyprus

Het voordeel van Cyprus is dat er lage belastingen gelden en dat de drempel voor de inkomstenbelasting relatief hoog ligt. Bovendien is er geen vermogensbelasting en onroerendezaakbelasting. Wel zijn er andere belastingen, kosten en regels waar u rekening mee moet houden als u een huis op Cyprus koopt. Als u langer dan 3 maanden in Cyprus woont, moet u zich bovendien als inwoner registreren. Als huiseigenaar kunt u ook een permanent verblijf aanvragen. Wat vergunningen betreft is Cyprus wat strenger dan in Nederland. Zo moet u als buitenlander een aankoopvergunning aanvragen voor de aanschaf van een huis en kunt u het niet zomaar verhuren. Onze lokale partners adviseren u graag en brengen u met de juiste instanties in contact.

Het is goed mogelijk om een hypotheek te krijgen als u een huis koopt op Cyprus. U betaalt een rente van 4% en zelf moet u ongeveer 30% van de aanschafprijs inleggen. Daarnaast is er een registratievergoeding van 1% over het geleend bedrag.

Hoewel er niet veel eisen en regels zijn voor het kopen van een (tweede) huis op Curaçao, is een Nederlandse makelaar nog steeds een groot voordeel. Zo is Mijn2ehuis.nl altijd uw eerste aanspreekpunt, maar onze partners helpen u om de lokale contacten te leggen. Bekijk ons aanbod op Curaçao via deze pagina en zoek uw droomhuis uit. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar.

Vastgoed kopen in Noord-Cyprus? Mijn2ehuis.nl is uw Nederlandse makelaar

Zoals u op deze pagina kunt lezen, gaat het kopen van een tweede huis op Cyprus iets anders dan in Nederland. Gelukkig kunnen Mijn2ehuis.nl en haar partners u hierbij adviseren en helpen. We werken samen met lokale partijen die de regels kennen en u in contact kunnen brengen met de juiste partijen. Zelf blijven wij uiteraard uw voornaamste aanspreekpunt. Als uw droomhuis er op deze pagina tussen staat, hoeft u dus niet te aarzelen. We nodigen u uit om direct contact op te nemen. Ook als u vragen heeft. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een oriëntatiereis te maken, zodat u alvast kennis kunt maken met ons aanbod en het prachtige Cyprus. Vraag naar onze voorwaarden!

Contact opnemen

× Hoe kan ik je helpen?